Amanta regelui

A fost prima femeie, care a avut dinti falsi (placa dentara)




Cea mai frumoasă femeie din lume, Diana de Poitiers, bea aur lichid pentru a rămâne veşnic tânără

Diane de PoitiersUna dintre amantele regelui francez Henry al II-lea, Diana de Poitiers, a murit de la prea mult aur lichid ingerat, s-a descoperit recent, după ce rămăşiţele acesteia au fost dezgropate. Pe vremea aceea, se credea că aurul lichid este un elixir al tinereţii şi frumuseţii, relatează AP. Numai că Dianei i-a fost fatal, după cum au stabilit experţii francezi. Potrivit acestora, s-a găsit o mare cantitate de aur în părul femeii. Cum ea nu era regina, deci nu avea de ce să poarte coroana aurită, aurul, după toate probabilităţile, fusese ingerat, cel mai probabil în formă lichidă.
Din păcate, acesta a şi ucis-o. Pe timpul vieţii, Diana de Poitiers, chiar dacă era cu 20 de ani mai vârstnică decât regele, era una dintre favoritele acestuia. Născută în anul 1499 şi trăind timp de 67 de ani, Diana a fost considerată de către foarte mulţi drept cea mai frumoasă femeie care a existat vreodată.
Sursa: www.ziare.com
Diane de Poitiers (n. 3 septembrie 1499 - d. 25 aprilie 1566) a fost una din cele mai frumoase și mai inteligente aristocrate pe care le-a avut Franța și se poate spune ca ea a stăpânit cu adevărat țara cât timp a fost metresa regelui Henric al II-lea (deși era mai în vârstă ca el cu 20 de ani). A fost rivala cea mai de temut a reginei Caterina de Medici și a acumulat bogății fabuloase. Regele i-a făcut numeroase cadouri, printre care și superbul castel Chenonceau . Obiceiurile sale de întreținere seamănă cu cele ale unei femei moderne: făcea regulat exerciții fizice pentru a-și menține silueta, se spăla pe față cu apă foarte rece și, lucru ciudat pentru secolul al XVI-lea, se îmbăia în fiecare zi. A rămas o femeie foarte frumoasă chiar și la bătrânețe.
Dianei de Poitiers i s-a prezis că va fi strămoașă de regi și împărați, o profeție care s-a îndeplinit  Printre alții, ea este strămoașa Regelui Mihai I al României și a Baronesei Marie Christine de Reibnitz, Prințesă Michael de Kent 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Eminescu si Creanga cenzurati

Reluare

Pamporea